Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

22.04.2024 Poniedziałek 

                     Śniadanie

                     Obiad

            Podwieczorek

Chleb mieszany (40g)
(składniki : mąka pszenna typ
550-gluten, margaryna, cukier,
sól, woda, drożdże)
Masło zambrowskie (6g)
(skład: tłuszcz mleczny 68%, olej
roślinny rzepakowy , barwnik annato,
aromat naturalny. )
Pasztet piecz. z indyka (25g)
(składniki: mięso oddzielane
mechanicznie z indyka 51%,
skóry drobiowe, wątroba
drobiowa 9,3% kasza manna(z
pszenicy) skrobia
ziemniaczana, proszek jajowy
,sól, przyprawy w tym seler i
soja)
Pomidor (20g)
Herbata z cytryną (200g)
- Jabłko (30g)



Ryżanka (250g)
(składniki :porcja rosołowa z
kaczki , kości od schabu,
marchew, pietruszka, seler,
cebula, natka pietruszki, por,
pieprz, sól, ryż, ziele angielskie,
liść laurowy
Kotlet mielony (60g)
(składniki: mięso mielone
wieprzowe, jaja, bułka tarta,
olej rzepakowy, pieprz, sól)
Ziemniaki (150g)
Sałata ze śmietaną (150g)
(Składniki : sałata lodowa,
śmietana 12% -żywe kultury
bakterii mlekowych)
Kompot malinowy (200g)



Galaretka owocowa z bitą
śmietaną (150g)
Chrupki kukurydziane
(skład: ziarna kukurydzy, mąka
kukurydziana, woda)

 

23.04.2024 Wtorek

 

            ŚNIADANIE

                 OBIAD

        PODWIECZOREK

Chleb mieszany (40g)
(składniki : mąka pszenna typ
550, margaryna, cukier, sól,
woda, drożdże)
Masło śmietankowe (6g
Jajecznica ze szczypiorkiem
(100g)
(składniki: jaja ,olej rzepakowy
sól ,szczypior.)
Herbata z cytryną (200g)
Pomarańcza (30g)
Pomidorki koktajlowe (20g)




Rosół drobiowy z
makaronem (250g)
(składniki :skrzydło z indyka,
uda z kurczaka marchew,
pietruszka, seler, cebula,
pieprz, sól, makaron)
Potrawka z kurczaka (110g)
(składniki: uda z kurczak ,olej
rzepakowy , cebula sól , pieprz)
Ziemniaki (150g)
Sur. Z białej kapusty (70g)
(składniki: kapusta olej
rzepakowy jabłko)
Kompot wieloowocowy (200g)
(składniki: czarna porzeczka ,
jabłko truskawka)

Angielka (40g)
(mąka pszenna typ 650,woda drożdże
,cukier, sól ,mieszanka piekarska )
mąka pszenna ,emulator E 472e mąka
sojowa preparaty enzymatyczne.)
Masło zambrowskie (6g)
(skład: tłuszcz mleczny 68%, olej
roślinny rzepakowy , barwnik annato,
aromat naturalny. )
Polędwica sopocka(20g)
(składniki :schab wieprzowy b/k 85%,
sól, woda, izolat białka sojowego,
stabilizatory, przeciwutleniacze,
możliwa obecność glutenu)
Herbata z cytryną (200g)
Ogórek (30g)
Jabłko (30g)

 

 

 

 

 

 

 

24.04.2024 Środa

 

            ŚNIADANIE

                 OBIAD

        PODWIECZOREK



Płatki kukurydziane z mlekiem
(200g)
(składniki :mleko 2%, płatki kukurydziane -
mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy
jęczmienny, cukier, sól, barwniki,
karoteny, karmel)
Masło zambrowskie (6g)
(skład: tłuszcz mleczny 68%, olej
roślinny rzepakowy , barwnik annato,
aromat naturalny. )
Chałka (40g)
(składniki: mąka pszenna,-
gluten jaja, cukier, drożdże,
woda i sól). 
Ser żółty (10g)
Herbata z cytryną (200g)
Winogron (30g)

Zalewajka na kiełbasie
z ziemniakami (250g)
(składniki: kiełbasa
podwawelska, marchew, ,
cebula, ziemniaki, koncentrat
barszczu białego, liść laurowy,
pieprz mielony, sól, jogurt
naturalny -żywe kultury
bakterii jogurtowych)
Kluski parowe z sosem
truskawkowo-jogurtowym
(200g)
(składniki: kluski parowe,
truskawki świeże, jogurt
naturalny, śmietana 30%)
Kompot wieloowocowy (200g)

Chleb mieszany (20g)
(składniki : mąka pszenna typ
550-gluten, margaryna, cukier,
sól, woda, drożdże)
Chleb wieloziarnisty (20g)
składniki: mąka pszenna, mąka
żytnia, woda, słonecznik
łuskany, płatki owsiane, ziarno
soi, sezam, białka pszenne
laktoza)
Krakowska podsuszana (20g)
(składniki : mięso wieprzowe,
sól, subst. wzmacniające smak
E621, dekstroza, przyprawy
(pieprz, kminek, czosnek)
substancja konserwując)
Papryka (20G)

 

25.04.2024 Czwartek

 

            ŚNIADANIE

                 OBIAD

        PODWIECZOREK

Chleb mieszany (40g)
(składniki : mąka pszenna typ 550-gluten,
margaryna, cukier, sól, woda, drożdże)
Masło zambrowskie (6g)
(skład: tłuszcz mleczny 68%, olej
roślinny rzepakowy , barwnik annato,
aromat naturalny. )
Zawijaniec drobiowy (20g)
(składniki: mięso z kurczaka 71%,
mąka ziemniaczana, sól, podgardle
wieprzowe 1,8%, błonnik
bambusowy, izobat białka sojowego,
subst. zagęszczające E407, pieprz,
cukier, glukoza, papryka, czosnek.
por, seler)
Herbata z cytryną (200g)
Banan (30g)
Ogórek (30g)


Marchwianka z zacierką(250g)
(składniki: :porcja rosołowa z
kaczki, marchew, pietruszka,
seler, cebula, pieprz, sól,
makaron zacierkowy, por,
natka pietruszki, marchew
kostka mrożona, liść laurowy,
ziele ang., jogurt naturalny –
żywe kultury bakterii
jogurtowych)
Kasza bulgurn (150g)
Gulasz z indyka z warzywami
(120g)
(składniki: filet z indyka, olej
rzepakowy, mąka pszenna-
gluten, papryka, pieprz, sól,
majeranek, bazylia, brokuła ,
kalafior, marchew, fasolka)
Ogórek konserwowy (10g)
Kompot wieloowocowy
(200g)



Sałatka owocowa (100g)
( składnik: brzoskwinia w
puszce ananas w puszce ,
winogrono , banan , jabłko
Fafle zbożowo-ryżowe
-2 szt.
(składniki :mąka pszenna,
mąka ryżowa, olej
rzepakowy sól morska)
Woda z cytryną (200g)



 

 

 

26.04.2024 Piątek

 

           ŚNIADANIE

                 OBIAD

          PODWIECZOREK


Angielka (40g)
(mąka pszenna typ 650,woda
drożdże ,cukier, sól ,mieszanka
piekarska )mąka pszenna -
gluten,emulator E 472e mąka
sojowa preparaty enzymatyczne.)
Masło zambrowskie (6g)
(skład: tłuszcz mleczny 68%, olej
roślinny rzepakowy , barwnik annato,
aromat naturalny. )
Twaróg ze szczypiorkiem i
rzodkiewką (20g)
(składniki: ser biały twarogowy
półtłusty, szczypior, rzodkiewka,
jogurt naturalny)
Herbata owocowa (200g)
Jabłko (30g)

Barszcz czerwony z fasolą
(200g)
(składniki: porcja rosołowa z
kaczki, Kośći od schabu,
buraki, marchew,
pietruszka, seler, cebula,
por, fasola jaś, pieprz, sól,
liść laurowy, ziele angielskie.
kon. barszczu czerwonego)
Ziemniaki (150g)
Filet rybny (60g)
(składniki: ryba miruna,
jaja, bułka tarta, olej
rzepakowy)
Surówka z kapusty
pekińskiej (150g)
(składniki : Kapusta
pekińska, marchew, por,
jabłko, oliwa
Kompot truskawkowy
(200g)


Kisiel Cytrynowy(150g)
(skład: skrobia
ziemniaczana, regulator
kwasowości:
kwas cytrynowy, suszony
koncentrat cytryny (0,19%),
aromat, witamina C, sól,
barwnik: ryboflawiny. Może
zawierać soję, mleko i
pszenicę.
Chrupki kukurydziane
(skład: ziarna kukurydzy, mąka
kukurydziana , woda)