Jadłospis
| 22.04.2024 Poniedziałek | |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Chleb mieszany (40g) | Ryżanka (250g) | Galaretka owocowa z bitą |
| 23.04.2024 Wtorek |
|
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Chleb mieszany (40g) | Rosół drobiowy z makaronem (250g) (składniki :skrzydło z indyka, uda z kurczaka marchew, pietruszka, seler, cebula, pieprz, sól, makaron) Potrawka z kurczaka (110g) (składniki: uda z kurczak ,olej rzepakowy , cebula sól , pieprz) Ziemniaki (150g) Sur. Z białej kapusty (70g) (składniki: kapusta olej rzepakowy jabłko) Kompot wieloowocowy (200g) (składniki: czarna porzeczka , jabłko truskawka) | Angielka (40g) |
|
|
|
| 24.04.2024 Środa |
|
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki kukurydziane z mlekiem (200g) (składniki :mleko 2%, płatki kukurydziane - mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki, karoteny, karmel) Masło zambrowskie (6g) (skład: tłuszcz mleczny 68%, olej roślinny rzepakowy , barwnik annato, aromat naturalny. ) Chałka (40g) (składniki: mąka pszenna,- gluten jaja, cukier, drożdże, woda i sól). Ser żółty (10g) Herbata z cytryną (200g) Winogron (30g) | Zalewajka na kiełbasie z ziemniakami (250g) (składniki: kiełbasa podwawelska, marchew, , cebula, ziemniaki, koncentrat barszczu białego, liść laurowy, pieprz mielony, sól, jogurt naturalny -żywe kultury bakterii jogurtowych) Kluski parowe z sosem truskawkowo-jogurtowym (200g) (składniki: kluski parowe, truskawki świeże, jogurt naturalny, śmietana 30%) Kompot wieloowocowy (200g) | Chleb mieszany (20g) |
| 25.04.2024 Czwartek |
|
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Chleb mieszany (40g) | Marchwianka z zacierką(250g) (składniki: :porcja rosołowa z kaczki, marchew, pietruszka, seler, cebula, pieprz, sól, makaron zacierkowy, por, natka pietruszki, marchew kostka mrożona, liść laurowy, ziele ang., jogurt naturalny – żywe kultury bakterii jogurtowych) Kasza bulgurn (150g) Gulasz z indyka z warzywami (120g) (składniki: filet z indyka, olej rzepakowy, mąka pszenna- gluten, papryka, pieprz, sól, majeranek, bazylia, brokuła , kalafior, marchew, fasolka) Ogórek konserwowy (10g) Kompot wieloowocowy (200g) | Sałatka owocowa (100g) |
| 26.04.2024 Piątek |
|
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
| Barszcz czerwony z fasolą | Kisiel Cytrynowy(150g) |